Benvinguts a Cataloniafeelings

  Rutes per gaudir i sentir Catalunya

Ruta del vi Alella.

Alella dona nom a una de les denominacions d’origen més petites però a l'ora una de les més antigues de la Península Ibèrica. Situada a menys de 3Km de la costa, permet que els seus vins donin el millor del mar i la muntanya.

Fer una passejada entre vinyes i obres d’arquitectura a la Vall de Rials és alguna de les activitats que es poden fer en aquest municipi. Visitar l’església de Sant Feliu, que es una de les més antigues del Maresme, datada per primer cop al 993dc.

Visitar Can LLeonart, d’origen medieval, fou en el segle XVII quan va adquirir el nom que conserva actualment. És un dels edificis més emblemàtics del poble i fa els honors de ser la porta de entrada  al centre urbà per el sud.

Visitar Can Margarola,una de les masies més antigues d’Alella. Documentada a l’any 1359, a les ores era coneguda com Mas Oller.  

Si voleu conèixer el procés d'elaboració i les peculiaritats dels vins de la DO Alella, podeu realitzar una visita concertada als següents cellers:  

ALELLA VINÍCOLA

www.alellavinicola.com · comercial@alellavinicola.com · 93 540 38 42 

Visites guiades els dissabtes .

BOUQUET D’ALELLA

www.bouquetdalella.com · bouquet dalella@bouquetdalella.com · 607 83 35 92

Visites guiades els diumenges a les 12 h

ROURA

www.roura.es · roura@roura.es · 93 352 74 56

Només visites concertades per a grups. 

D’altres municipis que formen part de la DO son: Argentona,Cabrils, El Masnou, la Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès,Mongat, Òrrius, Premià de Dalt, Premia de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campcentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

Argentona es coneguda pel museu del Càntir i per la proximitat al Castell de Burriac. El castell de Burriac, potser per l'emplaçament que ocupa i per la seva dilatada història, s'ha convertit en un del monuments més emblemàtics de la comarca. També cal destacar l’esglesia de Sant Julià del segleXVI, La casa Garí, Capella Sant Pere de Clarà de finals del segle XIII, Can Navas Bell Racò, Casa Gòtica, Can Mercader, Casa Puig i Cadafach, Can Poi edifici conegut també com 4 rellotges, Font de Sant Domenech, Antiga casa de la vila casal gòtic de l’any 1693 etc.

 

 

 


 

Enrera


Pujar