Benvinguts a Cataloniafeelings

  Rutes per gaudir i sentir Catalunya

Poblat Ibèric d'Ullastret.

Poblat Ibèric d'Ullastret

Important jaciment ibèric, que data del segle VII a.C. i que es troba emplaçat al puig de Sant Andreu, a uns dos quilòmetres del poble del mateix nom.

El primer assentament estable, preibèric, es pot situar a finals del segle VII a.C. i el primer poblat ibèric cap al 550 a.C.

Els ibers van construir un gran recinte emmurallat, establint una cultura pròpia que es tradueix tant en l'estructura urbanística com en els rituals funeraris i les diferents activitats socials que hi van dur a terme.

El poble d’Ullastret, proper al jaciment que porta el seu nom, forma part de la comarca del Baix Empordà, província de Girona. El terme municipal té una extensió de 11 km²  i el poble està a 49m d'altitud.

Sant Pere d'Ullastret

Al damunt d'una suau elevació, es va edificar amb una estructura clarament medieval. Unes muralles molt ben conservades encerclen un petit nucli de carrers estrets i costeruts que desemboquen en una esplanada on es creu que hi havia el recinte sobirà d'un castell actualment desaparegut.

L'església romànica de Sant Pere d'Ullastret apareix en un precepte del rei Carles el Simple  l'any 899. El temple basilical de tres naus i tres absis és dels segles X-XI