Benvinguts a Cataloniafeelings

  Rutes per gaudir i sentir Catalunya

Santuari de Nuria. 

El Santuari de Nuria el trovem a la Vall de Nuria,  una vall pirinàica al terme municipal de Queralbs , a la conca del Ripollès, a les comarques Gironines. El santuari es troba a una altitud de 1964 metres respecte el nivell del mar. La vall està envoltada per cims de gairebé 3000 metres, on neixen multitud de fons i torrents. La seva situació geogràfica, al extrem oriental dels Pirineus, i el seu clima, presenta una flora i una fauna de característiques de l'alta muntanya alpina. A més, hi viuen espècies vegetals i animals endèmiques dels Pirineus. Aquesta vall és accessible mitjançant el tren cremallera o bé a peu, seguint algun dels camins de muntanya que arriben fins al Santuari.

A la vall hi ha un llac artificial, el Santuari de la Mare de Déu de Núria que alberga la talla romànica. L'església actual es va inaugurar l'any 1911. Poc després es va afegir l'hotel i es va iniciar la construcció del Via Curcis, obra que no s'acabaria fins a 1963.

Vall de Nuria

L'any 1931, a l'habitació número 202 de l'hotel, es va redactar el que seria l'Estatut d'Autonomia de Catalunya que va quedar ratificat a les urnes el 2 d'agost de 1931 i aprovat per les Corts Generals el 9 de setembre de 1932.

Pe la seva situació , la Vall de Nuria és un enclavament important per la practica d’esports de muntanya. Compta amb una estació d’esquí molt familiar i punt de partida de moltes travesses de muntanya tant hivernals com estiuenques, una de les mes popular tal vagada sigui la Núria – Ull de Ter que uneix les Valls de Nuria i les del Ter. L’estació d’esquí organitza multitud d’activitats tant al hivern com a l’estiu. ( Tallers de construcció d’iglús, curses de raquetes, escultures de neu, revetlles, curses, cronoescalades, etc. www.valldenuria.com.