Benvinguts a Cataloniafeelings

  Rutes per gaudir i sentir Catalunya

Aplec del cargol.

Aplec del cargol de Lleida; Amb més de 30 anys de trajectòria, l’Aplec del Caragol de Lleida  http://www.aplec.org/ és una festa de caràcter popular que es fa un cap de setmana al maig i  que s’ha convertit en un esdeveniment gastronòmic molt reconegut, i des de l’any 2002 està considerada Festa d’Interès Turístic Nacional.

L'origen de l’Aplec del Caragol el trobem a l’any 1980 quan amb 12 colles naixia un aplec. Data en què la ribera del riu Segre i els Camps Elisis (Lleida) es converteixen en l’escenari on les colles es reuneixen per menjar el plat típic d’aquesta zona: els caragols. La colla de l'Ordre del Caragol va ser la colla mare de l'Aplec. L'Ordre del Cargol havia reunit un grup de 18 colles per passar el dia vora el riu Segre. Així van demanar la col·laboració i l'autorització a l'Ajuntament de Lleida per fer un Aplec al xoperal del riu al barri de Cappont.Des d’aleshores, aquesta festa es repeteix un cap de setmana l'any del mes de maig. I va en augment, ja que s'ha passat d'una desena de colles al seu inici fins a centenars en les darreres edicions.

Queda lluny, aquell primer aplec, improvisat i informal, que va ser una iniciativa molt ben rebuda encapçalada pel regidor d’UCD, José Luís González. Actualment, l’Aplec del Caragol té una infraestructura sòlida i una capacitat organitzativa que fan d’aquesta festa un esdeveniment gastronòmic que pot presumir d’una gran afluència de públic.

Durant els tres dies que dura l’Aplec, s'hi poden tastar nombroses propostes de plats que es poden fer amb el caragol. Però a més a més, hi ha un seguit d'activitats per a tots els gustos que acompanyen aquesta mostra culinària. Hi poden veure des de concerts i mostres de dansa fins a revetlles, castells o concursos. 


 

 

 

Inici