Benvinguts a Cataloniafeelings

  Rutes per gaudir i sentir Catalunya

Introducció sobre Catalunya.

 

Catalunya és un país europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d’Espanya. Està situat a la costa Nord-Est de la Península Ibèrica, limitant al Nord amb Andorra i França, al Oest amb l’Aragó, al Sud amb el país Valencià, i a l'est amb la Mar Mediterrània.

Catalunya compta amb una població estimada de 7.565.603 habitants, és la segona comunitat autònoma més poblada d’Espanya, i agrupa el 51.55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia.               

La superfície total del país és de 31.895 Km². Les coordenades geogràfiques son: 41º49’ N, 01º 28’ E.

Catalunya té una diversitat geogràfica molt marcada tenint en compte la superfície relativament petita del seu territori. La geografia està condicionada per el litoral mediterrani, que consta de 580 Km de costa i les grans unitats de relleu dels Pirineus al nord.

La xarxa hidrogràfica catalana està integrada per dues conques hidrogràfiques , la de l’Ebre i les conques internes de Catalunya, totes desemboquen al Mediterrani. A més hi ha la conca de la Garona que desemboca a l’oceà Atlàntic, però només abasta el 1.73% del territori català.

Catalunya gaudeix de clima mediterrani temperat propi de la seva latitud a l’hemisferi septentrional. Tot i així, atesa la seva variada topografia, hi ha una diversitat de climes i trets particulars. 

En general es pot dir que a Catalunya els estius son secs i hi ha pluges primaverals a la mediterrània. Als Pirineus les precipitacions hi son abundants durant maig i juny i els estius en general son humits.

Les temperatures mitjanes anuals oscil·len des dels 0º als Pirineus, fins els 17º a la costa del sud ; les temperatures màximes poden superar els 40º a les comarques de ponent, i les mínimes poden baixar dels -20º al Pirineu.