Benvinguts a Cataloniafeelings

  Rutes per gaudir i sentir Catalunya

Cadaqués i Cap de Creus.

 

Cadaqués

La història de Cadaqués es remunta milers d’anys enrere i ha estat influenciada per diverses cultures com la grega i la romana. Els contactes marítims i els intercanvis comercials amb aquestes i altres cultures, van afavorir el desenvolupament econòmic del municipi, basat essencialment en la pesca i l’agricultura. Sens dubte, la situació  geogràfica de Cadaqués, encarat al mar i aïllat de la resta de l’Alt Empordà per la muntanya de Pení, va contribuir a crear el caràcter i l’esperit mariner d’aquest poble.

Cap de Creus

Actualment, el principal motor econòmic del poble és el turisme, una activitat que repercuteix directament i indirectament en tots els sectors del poble.

A menys de 2 quilometres del centre de Cadaquès trobem Port lligat on es troba la casa museu Salvador Dalí.

L’actual Casa-museu de Port lligat va ser l’única casa estable de Salvador Dalí; el lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al Castell de Púbol.

A uns 7 quilometres d'el centre de Cadaqués trobem el Cap de Creus. Espai de gran bellesa, dotat d’una configuració geològica singular, que el fa en conjunt un espai únic al mon.